Бъдни вечер в Белгия: Взрив и Дядо Коледа менте

  • 25 декември 2013 14:19

  • 2417
  • 0
Бъдни вечер в Белгия: Взрив и Дядо Коледа менте
©

Арест на Дядо Коледа в Брюксел и контролирано взривяване на бомба от Втората световна война в Гент съпътстваха посрещането на Бъдни вечер в Белгия, съобщиха местните медии.


В първия случай ставало дума за мъж, който бил задържан на централния площад в столицата, облечен в костюм на светеца. Мъжът не разполагал с необходимото разрешително за уличен артист и бил приканен да напусне площада. Той възразил и започнал да имитира пристъп. Пристигналият на мястото лекарски екип установил, че "старецът" е в превъзходно здраве. Дядо Коледа бил отведен в близкия полицейски участък, където престоял в клетка няколко часа, докато се успокои. Проверка на медиите установила, че макар в предходните
години той необезпокояван да предлагал възможността деца да се снимат с него срещу скромно заплащане, от тази година мъжът е трябвало да разполага със специално разрешение от общинския отдел за култура. От отдела пояснили, че хората с артистично образование получават съответните сертификати автоматично, а останалите самодейци се явяват пред комисия, пред която показват какво умеят.

Във втория случай снощи в частен двор недалеч от Гент била открита бомба от Втората световна война, което принудило местните власти да задействат авариен план. След евакуация на района бомбата била взривена от сапьори. Случаят е довел до временно прекъсване на движението на влаковете по линията Брюксел-Гент. Засегнато за няколко часа е било и автомобилното движение по близката магистрала.

Последвайте канала на

БТА
2417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини