Доклад: Няма да има българско нашествие на Острова

  • 23 декември 2013 16:51

  • 1760
  • 0
Доклад: Няма да има българско нашествие на Острова
©

Българи и румънци няма да наводнят Великобритания след отпадането на ограниченията през януари 2014 година, пише днес в електронното си издание "Интернешънъл бизнес таймс", позовавайки се на доклад на Института за проучване на обществената политика.

Според доклада българите и румънците са можели да работят в страната от 2007 година, като броят им е нараснал до 158 000 в края на първото тримесечие на 2012 година. Освен това анализаторите припомнят, че трудовите си пазари отварят също и Германия, Франция и Холандия, което ще намали притока им към Великобритания през януари 2014 година. Институтът очаква напливът на имигранти в началото на идната година да бъде различен от този през 2004 година, когато много източноевропейци се преместиха в Обединеното кралство в търсене на по-добър живот. Според доклада между 2004 и 2012 година в страната са пристигнали 711 000 мигранти в резултат на отварянето на пазара на труда. Преценявайки плюсовете и минусите, анализаторите очакват миграцията да засили натиска върху ниските наеми в центъра и югоизточната част на Лондон, докато трафикът на хора между Румъния и Обединеното кралство продължава да бъде повод за безпокойство.

В доклада е посочено също така, че опитите на правителството да предотврати притока на мигранти чрез ограничаване на помощите и засилване на граничния контрол няма да проработят. Неговите автори са на мнение, че имигрантите са привлечени във Великобритания от гъвкавия пазар на труда и възможността да работят, а не от стремежа да живеят от помощи. Позовавайки се на същия доклад телевизия Ай Ти Ви изтъква, че Великобритания може да поеме нови имигранти, но правителството на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. трябва да бъде подготвено за отражението от притока на българи и румънци за училищата и жилищното настаняване, вместо да тревожи обществото и да обявява "символични жестове".

Последвайте канала на

БТА
1760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини