В Италия третирали мигранти като животни

  • 18 декември 2013 12:26

  • 1882
  • 1
В Италия третирали мигранти като животни
©

Показаха как голи мигранти стоят на студа, докато биват пръскани с дезинфектант срещу краста, предизвика възмущението на италианците, предава "Ройтерс".

Материалът е бил излъчен по италианската телевизия RAI2 и е бил направен в бежанския лагер на остров Лампедуза от един от мигрантите, който използвал телефона си. На него се вижда как на млади момчета и мъже се обяснява с глас и жестове да се съблекат навън, за да бъдат напръскани с дезинфекциращ разтвор.

Журналистите са разговаряли с мъж на име Халид, който разказва, че са се отнасяли с него и с останалите "като с животни".

Председателката на долната камара на италианския парламент Лаура Болдрини публикува гневно становище, в което определи практиката на органите като "недостойна за една цивилизована страна".

През октомври край Лампедуза се удавиха 366 мигранти, след като техният кораб се преобърна и причини най-тежкото бедствие от този тип за последните две десетилетия.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1882 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.19 | 15:10

1
Имам познати, които работят към МВР и по-специално разпитват бежанци, и казват, че повечето и тука са крастави, клошари, вмирисани, немити, некъпани, и на всичко отгоре и нагли

Добави коментар

Водещи новини