Андрей Ковачев: Станишев е бреме за европейската социалдемокрация

  • 19 ноември 2013 12:14

  • 2297
  • 5
Андрей Ковачев: Станишев е бреме за европейската социалдемокрация
©

"Сегашното българско правителство дойде на власт след тежки манипулации в предизборния период и се крепи от съмнителни олигархични кръгове и откровени антиевропейски сили". Това заяви по време на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург Андрей Ковачев, ръководител на Българската делегация в Групата на ЕНП/ГЕРБ в съобщение до медиите.

"Етно-бизнес-национал-социалистическото правителство на България, което обслужва геополитическите интереси на Москва, е срам за европейската социалдемокрация", изтъкна д-р Ковачев, който е заместник-председател на Комисията по външни работи на Европарламента.

Той посочи три примера за действията на сегашния български кабинет в тази посока. "Министър-председателят обяви, че ще уволнява държавни служители, ако протестират срещу правителството. В България почти тройно се увеличава бюджетът за подслушвания за 2014 г. на новосъздадената Държавна агенция "Техническо обслужване" към Министерския съвет.

"Необоснованите промени в сектора за сигурност сринаха доверието на Народното събрание до 11%", подчерта пред европейските депутати Ковачев. Той призова европейската социалдемокрация за решителна реакция за намиране на демократичен изход от така създадената тежка политическа криза в България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2297 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.11.20 | 12:13

5
Сто агенции се създадоха да наблюдават,следят, и т.н всичко това българският гражданин трябва да плаща. Кому е нужно в малка страна всяко правителство дошло на власт да създава все нови и нови агенции ,ами дават ли сисметка разходите кой ще плаща и че по-този начин ощетяват българите.Една агенция е достатъчна стига да има добра организация ,другото е безотговорно пилеене на пари.

2013.11.20 | 12:12

4
Тази комунистическа клика се крепи на гласовете на изкукали пенсионери и неграмотни цигани, вързали се на хранилката на бюджета !!! A Станишев е бреме най-вече за България и след това за европейските нереформирани комунисти , нарекли се социалдемократи !!
alhadji

2013.11.20 | 09:59

2
и на това, че грамотните не ходят да гласуват.
едно българче

2013.11.20 | 09:23

1
народ болен от лупос се самоизяжда... този чии интереси представлява там, та така безочливо плюе по тези които са го пратили в ЕП?

2013.11.20 | 11:29

3
Възможно ли е един предател -да каже добра дума особено за Сергей Станишев ! Този Андрей Ковачев е изперкал като Бойко Борисов !!!!!

Добави коментар

Водещи новини