Берлускони припадна

  • 17 ноември 2013 08:02

  • 2496
  • 0
Берлускони припадна
©

Бившият премиер на Италия Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 припадна и така не успя да завърши словото си пред висшия орган на своята партия Националния съвет. Това съобщиха от пресцентъра на партията „Народ на свободата”.

Берлускони изнасял много емоционална реч, когато изведнъж се почувствал зле и се облегнал на трибуната, за да не падне. Веднага на сцената до него се приближил личният му лекар Алберто Дзангрило, който го помолил да слезе и да му бъде оказана първа помощ, пише "Монитор".

Експремиерът обаче поискал да завърши словото си под овациите на своите привърженици, подкрепян от лекаря и шефа на своята парламентарна група в италианския Сенат Ренато Брунета. След десетина минути обаче той все пак бил принуден да излезе зад кулисите, където изпил чаша вода и с охраната си напуснал събранието на съпартийците си.

Минути преди да му прилошее, Берлускони споделил в речта си, че последната нощ не е успял да поспи поради решението на неговия смятан за най-близък сътрудник Анджелино Алфано да го напусне и създаде своя партия „Нови десноцентристки сили”.

Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 загуби 37 сенатори и 23 депутати преди началото на вчерашния форум, на който партията му „Народ на свободата” се преобразува в новата стара формация „Форца Италия!” Отцепниците са предвождани от досегашния политически секретар на „народняците”, вицепремиер и креатура на Кавалиере Алфано. Сред видните отлюспени е и бившият губернатор на Ломбардия Роберто Формигони, който е смятан за човек на Ватикана.

До разцеплението на „Народ на свободата” се стигна след продължили повече от седмица драматични спорове между безспорния лидер на десницата Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 и избрания от самия него за политически наследник Анджелино Алфано. Според наблюдателите основната причина за появилите се остри разногласия между двамата е различното им виждане за бъдещето на сегашното правителство на „широките съглашения”, предвождано от представителя на левицата Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през.

Берлускони настоявал подкрепата за него от десницата да бъде обвързана с ангажимент на изпълнителната власт за опрощаване на ефективната му присъда от 4 години затвор за данъчни измами и за решаване на другите му нелеки проблеми с правосъдието. Алфано, който е вторият човек в кабинета след Лета, пък искал подкрепата на правителството в сегашния труден за страната момент да бъде безусловна, включително и от новата „Форца Италия!”. Като главоболията на Кавалиере с магистратите да бъдат преодолявани в ход и в зависимост от всеки конкретен случай. Изглежда този подход не се е харесал на експремиера и много негови съмишленици, които обявиха, че ще се върнат във властта с новата си партия, но без Алфано и компания. Те обаче си остават във властта, защото с тяхна подкрепа в Сената и Камарата на депутатите правителството на Лета може да си живурка още дълго.

Що се отнася до заформената вчера „Форца Италия!”, според замисъла на създателя й тя би трябвало да бъде стройна, боеспособна и залагаща на младите хора сила, подобна на тази, с която той стана за пръв път премиер преди близо двайсет години. А иначе Берлускони завчера най-безцеремонно обяви пред медиите, че му е писнало от вътрешнопартийните ежби и отдавна щял да се изнесе на Карибите, ако имал задграничен паспорт. Той му бе отнет след влизането в сила миналото лято на присъдата му от четири години затвор.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини