Принцеса Ана шокира британците: "Яжте конско месо!"

  • 17 ноември 2013 07:54

  • 4926
  • 2
Принцеса Ана шокира британците: "Яжте конско месо!"
©

Дъщерята на британската кралица Елизабет Втора принцеса Ан посъветва британците да започнат да ядат усилено конско месо, за да развият коневъдството в страната. Това стана на конференцията за защита и грижа за конете, съобщи Sky News.

Трябва да ни се смени отношението към употребата на конско и ценностите, които това месо и тези животни носят, обяви принцесата, която е и президент на благотворителната организация World Horse Welfare. Самата принцеса е запален жокей и не пропуска да поязди, пише "Монитор".

Запознати разказват, че тя дори е участвала в няколко поредни олимпийски игри. През 1988 г. принцесата дори печели и сребърен медал на игрите в Сеул по триатлон.

Според нея яденето на конско месо ще бъде полезно за самите коне, защото собствениците на конеферми ще се грижат повече за четириногите, ако искат да има търсене на месото им. За да се повиши цената на конското, трябва да има търсене на конско, коментира принцесата. Тя подкрепи тезата си и с факта, че най-скъпото месо във Франция и днес е конското. Освен това тя смята, че с прояждането на конско ще се реши и проблемът с безстопанствените коне. Оригиналните идеи на принцесата не бяха добре посрещнати.

Експертът коневъд от Острова Питър Купър заяви, че в момента в кралството има 70 000 коне, като повечето от тях са стари. Той обясни, че вместо да се отглеждат и да им се търси място, явно принцесата просто е предложила да бъдат изядени. Британците, както и много други европейци, се отнасят с предубеждение към конското месо. Неотдавна се разрази и скандалът с конското месо, което бе предлагано в полуготови продукти в редица търговски мрежи вместо телешко. Европейската комисия бе загрижена, че в конското месо може да има следи от препарата фенилбутазон, който се ползва за лечение на коне, но е категорично вреден за здравето на човека.

Сред пострадалите сериозно от конския скандал тогава беше мебелният концерн IKEA, който се слави с неговите телешки кюфтенца.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4926 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
know how

2013.12.13 | 09:09

2
Това ли е "рецептата" за увеличаване на популацията??? Значи, за да подмладим нацията си и да я спасим от изчезване...трябва да станем канибали. Така ще решим и проблема с малцинствата и с бежанците...Я каква умна принцеса си имат англичаните... ;-)))
gdg

2013.12.13 | 09:09

1
тая е канибал

Добави коментар

Водещи новини