Брат на топмафиота Сандокан задържан в Италия

  • 24 октомври 2013 14:39

  • 2308
  • 0
Брат на топмафиота Сандокан задържан в Италия
©

Антонио Скиавоне, брат на известния мафиот Франческо Скиавоне по прякор Сандокан, бе арестуван в Италия, предаде РИА новости.

Роднината на излежаващия доживотна присъда за убийство член на клана "Казалези" е бил задържан късно снощи при зрелищна полицейска операция в дома си край южния град Неапол. Антонио е обвинен в съучастничество в убийството на строителния предприемач Алдо Скалцоне през 1991 г. Бизнесменът с прякор Адвоската е бил сътрудник на полицията. Вероятната причина за смъртта му е спор между групировките на Сандокан и Виченцо ди Фалко.

Франческо Скиавоне е основател на клана "Казалези" от града Казал ди Принчипе. Неговият син Кармине, който бе поел ръководството на мафиотите след затварянето на баща си, бе арестуван в началото на 2013 г. В момента на свобода е само един от синовете на Франческо – Валтер.

Кланът "Казалези"
бе смятан за един от най-опасните на Ботуш. Неговите членове са извършили десетки убийства между 1988 и 1991 г.. На тази групировка е посветен романът на Роберто Савиано – "Гомор". Екранизацията на книгата получи специалната награда на кинофестивала в Кан през 2008 г. според някои кланът е замесен във финансирането на ислямисти.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини