Банкомати гълтат карти в Белгия

  • 14 август 2011 21:13

  • 1878
  • 0
Банкомати гълтат карти в Белгия
© Getty Images/Guliver Photos

Много клиенти, отишли вчера да изтеглят пари от белгийската мрежа банкомати на банка "Бе Ен Пе Париба Фортис", бяха неприятно изненадани, след като апаратите конфискуваха картите им, най-вероятно заради компютърен срив, който бе овладян впоследствие, предаде Франс прес.

Снощи между 19 и 22 часа местно време много банкови карти са били погълнати от банкоматите, след което машините се повредили. Причината за проблема още не е установена, но най-вероятно става въпрос за компютърен срив, посочва агенция Белга.

Не е известен броят на погълнатите карти. Според говорител на банката проблемът е бил "ограничен" и само около 80 банкомати от общо 4000 автомата за теглене на банкноти, притежавани от банковата група в Белгия, са показали дефект.

След повторното включване на системата през нощта не е имало други подобни случаи.

Клиентите на "Бе Ен пе Париба Фортис", загубили банковите си карти, са помолени да се свържат със своя банков клон във вторник, за да им бъдат върнати картите. Клиентите на други банки, чиито карти също са били погълнати, трябва да се обърнат към собствената си банка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини