Русо момиче откриха при роми и в Ирландия

  • 23 октомври 2013 11:06

  • 1347
  • 1
Русо момиче откриха при роми и в Ирландия
©

Русокосо момиче в ромска фамилия откриха полицаи и в Ирландия. Детето, за което се предполага, че е на около 7 години, вече е предадено на социалните служби в страната. За случая, който изглежда доста сходен със съдбата на Мария, която бе намерена в ромски катун в Гърция, съобщи британската телевизия „Скай нюз”.

Полицаите потърсили в предградие на Дъблин момичето, което също е със сини очи, след сигнал на гражданин, забелязал несъответствието между външния му вид и ромите, които се грижели за него. Източници на „Скай”, твърдят, че родителите не били в състояние да докажат самоличността на момичето.

Представители на органите на реда в ирландската столица разпитват в момента семейството, с което живеело момичето. До момента обаче никой не е задържан.

Родителите твърдели, че детето е родено в болница в Дъблин през април 2006 г., но в посоченото от тях здравно заведение липсват съответните документи. След дълго търсене в дома им в крайна сметка ромите представили акт за раждане, но полицаите не били убедени, че данните в него съответстват на момичето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.23 | 17:26

1
Веднъж видях едно русо момиче на 16-17 години, със сигурност от скандинавските или прибалтийските страни, което живее в циганската махала в Княжево. Как е попаднала там, сами се сещате. Всички чернилки са напаст за Европа и трябва дабъдат отстранени.

Добави коментар

Водещи новини