Ще съдят повече от 700 души заради размириците в Лондон

  • 13 август 2011 19:18

  • 845
  • 0
Ще съдят повече от 700 души заради размириците в Лондон
© Getty Images/Guliver Photos

Към повече от 700 души са предявени обвинения за насилие, нарушаване на обществения ред и грабеж във връзка с безредиците в Лондон тази седмица, съобщи днес полицията, цитирана от АП.

Хиляди допълнителни полицаи патрулират по улиците в британските градове и засега няма данни за големи безредици през първия уикенд след масовите нарушения на реда в предградия и централни райони на много населени места във Великобритания.

Тогава бяха разграбени стотици магазини, опожарени бяха сгради, а четирима души загубиха живота си във вълната от насилие, заляла миналата събота столицата и разпространили се през следващите четири нощи из цяла Англия.

Според съобщението на лондонската полиция са задържани 1222 заподозрени и към 704 от тях са предявени обвинения във връзка с размириците в столицата, които бяха най-мащабни. Извън Лондон в страната са били арестувани над 1700 души във връзка с тези събития.

Съдилищата в Лондон, Бирмингам и Манчестър работят денонощно от сряда насам, за да се справят със стотиците дела срещу предполагаемите нарушители.

Последвайте канала на

БТА
845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини