Близък до Никола Саркози бизнесмен скатал данъци

  • 10 октомври 2013 16:39

  • 934
  • 1
Близък до Никола Саркози бизнесмен скатал данъци
©

Бернар Тапи е укривал данъци, предаде Интерфакс.

Прокуратура в Париж официално повдигна обвинение срещу близкия до бившия френски президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в бизнесмен. Предприемачът е заподозрян в отклоняване на задълженията си към хазната в особено големи размери. Той, както твърди обвинението, е превеждал големи суми в чуждестранни банкови сметки и по този начин ощетил държавата. Не се съобщава от колко пари се е лишила Франция, вследствие на машинациите на Тапи. Той коментира процеса по следния начин: Искат да ме изплашат, но аз не се страхувам и ще продължа напред.

Името на Тапи е замесено по още едно дело. Той е заподозрян в машинации при арбитражна процедура с държавата, при която той е получил 403 млн. евро. Според запознати помощ в далаверата му е оказала Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, която като финансов министър през 2007 г., е наредила жалбата на Тапи да мине по бързата процедура.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
934 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Плевнелиев плати ли данъците?

2013.10.10 | 19:20

1
Много важно нашият президент е от 20 години на тая вълна изнася по топлите страни пари и редовно забравя да плаща данъци!

Добави коментар

Водещи новини