Наш апаш разкри как се точи банкомат в Италия

  • 25 септември 2013 14:03

  • 3618
  • 0
Наш апаш разкри как се точи банкомат в Италия
©

Български обирджия на италиански банкови карти разкри тайните на своя "занаят" пред италианската програма "Хиените", пише италианското издание "Блиц куотидиано".

Българинът, който е на 30 години и чието име не се съобщава, е бил арестуван през 2009 г. в Италия за клониране на банкови карти. Четири години след ареста той обясни пред телевизионната камера как се поставят в банкоматите електронните устройства, които разчитат данните от банковата карта. Според експерта операцията отнема между 7 и 15 секунди. За самата кражба са нужни трима души, като на ден могат да бъдат откраднати данните от стотици карти.

Според експерта по обирите обаче трудности възникват, когато картите са оборудвани с чип срещу клониране, но крадците успявали да се справят и с този проблем. Специалистът по клониране освен това разкрива, че едно от устройствата, инсталирани в банкоматите, е микрофон. Така крадците на банкови данни успяват да запишат звука от удара на клавишите при набиране на ПИН кода. Те използват този запис, когато клиентът е закрил клавишите с ръка, и микрокамерата, която са поставили, не може да запише кои цифри се натискат.

Последвайте канала на

БТА
3618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини