ЕС дава 45 млн. долара за децата от Сирия

  • 25 септември 2013 09:34

  • 1128
  • 2
ЕС дава 45 млн. долара за децата от Сирия
©

Помощ от 45 млн. долара за сирийските деца ще предостави Европейският съюз. Това стана възможно, след като Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) и ЕС сключиха в Ню Йорк споразумение за хуманитарната инициатива. Документът бе подписан в кулоарите на 68-та сесия на Общото събрание на ООН, съобщи РИА Новости, пише "Банкер".

„Подписаното споразумение демонстрира намерението ни да помагаме на тези, които са най-уязвими от конфликта, а това са децата и младото поколение”, заяви еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Щефан Фюле.

Междувременно генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият обсъдиха ситуацията в Сирия.

Двамата подчертаха важността от намиране на политическо решение на конфликта.

Спред тях е важно да продължи участието на ООН в уреждането на въпроса със сирийските химически оръжия и намирането на политическо решение, за да се избегнат нови жертви. Бан Ки-мун и Обама са разговаряли също за международните усилия в подкрепа на Конго, Мали и Сомалия, както и по въпроси, свързани с правата на човека и реформирането на ООН.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1128 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.25 | 13:00

2
Това не са Сирийски бежанци а анадолски цигани !!
Д-р Менгеле

2013.09.25 | 12:13

1
Те не са и анадолски бе - Турция е 12-та икономика в света а средната възраст на населението й е 29 години и половина. Това е гмеж от всякаква сволоч!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини