Меркел печели, но коалицията се развали

  • 23 септември 2013 06:19

  • 1902
  • 1
Меркел печели, но коалицията се развали
©

Официалните данни на федералната избирателна комисия на Германия свидетелстват, че ХДС/ХСС начело с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се побеждават на изборите, но нейния блок не успява да набере абсолютно мнозинство.

Партньорите по коалиция на Меркел – Партията на свободните демократи не успяват да преминат 5% бариера.

На второ място е парламентарната опозиция - социалдемократите, които получават 25.7%, Зелените получават 8,4%, а Лявата партия- 8.6%. Останалите партии не успяха да преодолеят бариерата за влизане в парламента.

Експерти прогнозират, че на блока ХДС/ХСС ще се наложи да създаде коалиция със социалдемократите.
Изборите протекоха в неделя. Предстои да бъдат избрани 598 членове на парламента, които да сформират правителство и утвърдят канцлер, пише "РБК Дейли".

Последвайте канала на

Весела Найденова
1902 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2013.09.24 | 18:40

1
Бог да пази Германия,вечна и памет,и да почива в мир Федерална Република Германия-да живее Германската Демократична Република,да живее ЩАЗИ и другарката Меркел.Тези хора там полудяха ли?Че като капак на всичко вече си имат и негър депутат,честит да им е новият ариец,след 20 години половината им парламент ще са турци,другата половина негри и араби

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини