Германските химикали, доставяни в Сирия, са използвани за мирни цели

  • 19 септември 2013 10:05

  • 855
  • 0
Германските химикали, доставяни в Сирия, са използвани за мирни цели
©

Правителството на Германия не разполага с доказателства за това, че химикалите с "двойно предназначение", които са били изнасяни от Германия за Сирия, са били използвани за производството на отровния газ зарин, заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в интервю за телевизия ARD.

В сряда германският телевизионен канал съобщи, че през 2002-2006 година Германия е изнасяла за Сирия химикали с „двойно предназначение”, които могат да се използват за производството на зарин.

ARD се позова на отговор на федералното министерство на икономиката на запитване на парламентарната фракция Лява партия. Тези доставки са били одобрявани както от правителството на Герхард Шрьодер, така и от кабинета на министрите под ръководството на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. В частност, става дума за доставяне на 90 тона флуороводород и 12 тона амониев бифлуорид.

Канцлерът каза в ефира на ARD, че според сведенията с които разполага германското правителство, химикалите са били предназначени за мирни цели и не са били използвани за производството на химически оръжия, като зарин. По думите й германското правителство е обезпечило необходимия контрол за използването на доставените в Сирия химикали.

Последвайте канала на

Весела Найденова
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини