Гърция ревизира обществените услуги

  • 27 август 2013 09:49

  • 939
  • 0
Гърция ревизира обществените услуги
© Getty Images/Guliver

Финансовият министър Янис Стурнарас посочи в понеделник, че вероятната трета чуждестранна спасителна програма за Гърция вероятно ще е в размер на около 10 млрд. евро, докато премиерът Андонис Самарас и ключови министри се срещната да обсъдят щателното ревизиране на обществените услуги, ключово условия за сегашната спасителна програма за страната, пише вестник “Катимерини”.

Министърът на административната реформа Кириакос Мицотакис каза, че властите одобрили включването до края на следващия месец на още 12 500 държавни служители в т. нар. мобилна схема.

Но според източници, пречките остават, отчасти поради бавния напредък на схемата имаща за цел оценяването на персонала.

Освен това има и колебания на политическо ниво у коалиционния партньор на Самарас, лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос, подчертаващо нуждата мобилната схема – при която служителите остават на намалена заплата преди да бъдат прехвърлени или освободени – да бъде отделена от уволненията в сектора, което правителството също обеща.

Ръководителите на мисията на „тройката” се очаква да поискат обновяване по забавената реформа за държавните служители при завръщането си в Атина следващия месец, вероятно след изборите в Германия.

Последвайте канала на

939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини