Унгарският премиер затегна медиите

  • 20 август 2013 13:05

  • 1851
  • 1
Унгарският премиер затегна медиите
© gettyimages

Приближена на унгарския премиер Виктор Орбан - Моника Жужана Караш, беше назначена начело на органа за медиен надзор, предаде АФП.

 

Назначението е станало по предложение на Орбан. Караш ще има мандат от 9 години. Тя наследява на поста Анна Мария Салай, починала на 51 години през април. Салай беше и председател на Медийния съвет, предизвикал полемика в Унгария, но все още не става ясно дали Караш ще заеме и този пост. За да бъде назначена начело на Медийния съвет, Караш ще има нужда от подкрепата на две трети от депутатите в парламента, в който мнозинството се контролира от консерваторите на Орбан. Моника Жужана Караш е юрист по професия.

Медийният съвет беше учреден през 2011 г. след приемането на спорния закон за медиите и често пъти беше обвиняван от опозицията в пристрастност.

Последвайте канала на

БТА
1851 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БОЗДУГАН

2013.08.31 | 05:20

1
ЕВАЛА на ОРБАН ! Този е унгарският СИДЕРОВ ! Това ,което прави Орбан в Унгария е необходимо да стане и в България ! Това е спасителният път за малките държави в ЕС ! БРАВО ОРБАНЕ! Да сийбат мамата Барозу и барозублизачите !

Добави коментар

Водещи новини