Ирландският "Сън" спира циците

  • 09 август 2013 14:41

  • 1641
  • 0
Ирландският "Сън" спира циците
©

Няма да има вече снимки на жени по монокини на прословутата трета страница на ирландския в. "Сън", част от медийната империя на магната Рупърт Мърдок. С това решение таблоидът се разграничи от британското си издание, останало вярно на тази все по-критикувана традиция, съобщава Франс прес.

За да не бъдат разочаровани най-верните читатели на "Сън", пищните красавици няма напълно да изчезнат от страниците на таблоида - оттук насетне те ще се появяват по бански костюми. "Ирландският в. "Сън" запазва своите качества и профил - в него има развлекателни материали, ангажирана журналистика, качествени спортни вести и новини от шоубизнеса. Вестникът цели също да разнообрази аудиторията си в Ирландия и прави всичко по силите си да вземе предвид културните различия в някои определени случаи, заяви главният редактор на ежедневника Пол Кларксон, цитиран от БТА.

Групата "Стига вече трета страница", водеща кампания срещу снимките на жени по монокини, обяви задоволството си от това решение и изрази надежда, че и британското издание ще постъпи по същия начин. Главният редактор на британския в. "Сън", най-тиражираното издание на острова, Дейвид Динсмор обаче заяви през юни, че таблоидът ще продължи да предлага на читателите си снимки на разголени момичета, както е правил ежедневно от 1970 г. Въпреки това натискът е голям: петиция, започната от "Стига вече трета страница", е събрала 113 000 подписа и 138 депутати от британския парламент написаха писмо до редакцията на в. "Сън", за да заявят, че "не могат вече да мълчат по отношение на една страница, която опозорява и развращава повече от половината население".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини