Присъдата на Силвио Берлускони плаши кабинета в Рим

  • 02 август 2013 16:48

  • 1952
  • 1
Присъдата на Силвио Берлускони плаши кабинета в Рим
©

Политическите лидери в Италия призоваха днес за спокойствие, тъй като потвърдената вчера от най-висшата съдебна инстанция присъда от четири години затвор за бившия премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 заплашва да предизвика криза в крехката управляваща коалиция, предаде ДПА.

"Необходимо е, въпреки легитимния дебат между политическите партии, да поддържаме климат на спокойствие", се казва в изявлението на премиера Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през. Левоцентристката Демократическа партия на Лета е в голяма коалиция с десноцентристката партия на Берлускони "Народ на свободата". Лидерът на Демократическата партия Гулиелмо Епифани призова депутатите от коалицията да се държат "отговорно", да ограничат реториката и "да отделят съдебните дела от тези на правителството".

Опозиционният лидер Бепе Грило сравни решението на Касационния съд с "падането на Берлинската стена през 1989 г." Грило, който е лидер на гражданското движение "Пет звезди" добави в блога си, че Берлускони е стената, която отделя Италия от демокрацията. Ники Вендола, лидер на опозиционната партия "Левица, екология, свобода", заяви веднага след оповестяването на съдебното решение, че е "немислимо Демократическата партия да остане свързана с Берлускони".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.02 | 22:02

1
Трябва една и тук за тиквите Боко и Цоко.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини