Силвио Берлускони пристана на кабинета

Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 ще подкрепи правителството на Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през, предаде Ройтерс.

Днес в италианския парламент депутатите ще гласуват вот на доверие на коалиционния кабинет, в който влизат партията на бившия премиер Народ на свободата, лявоцентристката Демократическа партия на министър-председателя и политическата формация на предшественика му Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна. В подкрепа на правителството се обявиха опозиционните Зелени и федералистката Партия на Севера. Партията Пет звезди на комика Бепе Грило обаче обеща да саботира работата на законодателно тяло с дълги речи. По-рано Берлускони бе обявил, че може да извади своте представители от правителството, ако му бъде отнет депутатският имунитет. Заплахата дойде на фона на разглеждането на делото Mediaset. Берлускони, който е собственик на медийната империя, ако бъде признат за виновен за злоупотреби, може да загуби имунитета си като сенатор. Съдът ще разгледа делото на 30 юли.

Гласуването е обвързано с приемането на 800 поправки в законодателството. Кабинетът в Рим предложи ред мерки за излизане от кризата и нови правила при обществените поръчки.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет