Британският премиер обеща порно за всички

  • 22 юли 2013 09:17

  • 1179
  • 0
Британският премиер обеща порно за всички
© gettyimages

Всяко британско семейство, което има достъп до интернет, ще има правото да гледа порнография, ако то поиска, предаде Скайнюз.

Премиерът на Обединеното кралство Деймвид Камерън днес ще произнесе реч, в която ще обясни новите правила за достъпа до страниците с отклонено съдържание. До края на следващата година провайдърите ще пуснат специални филтри, които ще задължат потребителите да избират дали да получават или не материали със знака 18+. Камерън предупреждава, че достъпът до онлайн порнографията ще трябва да бъде ограничен.

От Google посочват: ние имаме нулева толерантност към детската порнография и щом открием такива материали, ги премахване веднага.
Представителка на организация за борба срещу насилието над жените и децата строго разкритикува плановете на Камерън, но посочи, че ще работят с правителството, за да се реши проблемът. Опозицията от своя страна отправи критики заради намаляването на бюджета на службите за защитата на децата. Лейбъристката партия ще настоява да се дадат повече права на полицията и другите институции за борба с порнографията в интернет.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини