ЕК ще подобрява сигурността си

  • 12 юли 2013 21:24

  • 852
  • 4
ЕК ще подобрява сигурността си
©


След като стана ясно, че САЩ шпионират офиси на ЕС, Европейската комисия обяви, че ще предприеме всички възможни технически мерки за защита на сигурността на своите сгради. Това съобщи на пресконференция говорителят на институцията Пиа Хансен, цитирана от агенция "Стандарт нюз".
 
 
Тя добави, че ЕК не дава подробности за това как изгражда сигурността си. По думите й комисията ще предприеме всичко необходимо, за да се защити по начин, по който действат сходни на нея организации. БТА посочва, че ЕК ще използва за защита на комуникациите си криптиране в степен, съответна на чувствителността на информацията, която иска да защити. За тази цел ще бъде използван търговски софтуер, достъпен на пазара на телекомуникационните услуги, както и специално създадени за целта средства за електронна защита. Комисията съобщи още, че приключва първият кръг от преговорите във Вашингтон за сключване на споразумението, което обхваща достъп до пазарите, правителствени доставки, услуги, енергетика и суровини, финансови дейности.

След като избухна шпионският скандал, бяха изразени съмнения, че подобни действия ще застрашат очакваното до края на годината подписване на споразумението за свободна търговия между ЕС и САЩ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
852 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Keita

2013.07.25 | 13:28

4
I think you hit a buellsye there fellas!
Wahyu

2013.07.23 | 16:27

3
That's way more clever than I was exgpctine. Thanks!
Iiktri

2013.07.22 | 14:44

2
I told my gredtmonhar how you helped. She said, "bake them a cake!"
Nurgiza

2013.07.19 | 14:28

1
Normally I'm against killing but this article slgethaured my ignorance.

Добави коментар

Водещи новини