Италия забрани бурките

  • 02 август 2011 21:50

  • 1588
  • 0
Италия забрани бурките
© Интернет

Италианска парламентарна комисия одобри проектозакон, който при евентуално одобрение от парламента през септември, ще забрани на жените да носят покриващи воали на лицата си на публични места.

Законопроектът забранява на жените да носят бурка, но също така забранява на всеки да покрива лицето си с каквато и да е материя от "етнически произход".

Законът е внесен от родената в Мароко Соуад Сбай, член на управляващата партия на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29. Мярката е спечелила подкрепата на коалиционната италианска партия Северната лига. Другите парламентарни групи в по-голямата си част са се въздържали от вота, а основната опозиционна Демократическа партия е гласувала против.

Мярката предвижда нарушилите закона да бъдат глобявани тежко - с 30 хиляди евро, а принудилите жени да носят бурка са заплашени с присъда за затвор до 12 месеца.

"Във Франция, Белгия и дори мюсюлмански Азербайджан този закон стана реалност, без арабски или въобще мюсюлмански жени да протестират, което показва колко много е очакван той", заяви Сбай.

Последвайте канала на

1588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини