Румънският премиер подкрепя "Набуко - Запад"

  • 22 юни 2013 14:13

  • 833
  • 0
Румънският премиер подкрепя "Набуко - Запад"
©

Имаме много общи проекти. И двамата подкрепяме "Набуко Запад" като важен основен енергиен проект за региона. Това каза на брифинг премиерът на Румъния Виктор Понта, след среща с министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Моето основно послание към г-н Орешарски беше, че не трябва да работим в конкуренция, да доказваме коя държава е по-добра от другата, в различни периоди от времето, каза премиерът на Румъния Виктор Понта. „Загубихме от това”, посочи Понта. Най-добрият шанс за България и Румъния е да работим заедно, да се обединим, да влезем заедно в Шенген, да можем радикално да увеличим усвояването на европейски средства. Пожелавам всичко най-хубаво на България и на новото правителство”, заяви Виктор Понта.

„Трябва да подобрим административния капацитет и да работим заедно, за да може двете държави сред тази криза да възвърнем авторитета си, стабилността и партньорството. С нетърпение очаквам през есента да организираме по-дълги и технически срещи между министри и да подновим важните проекти, които имаме заедно. Иска ми се и двете държави да имат стабилност, предвидимост и кураж”, подчерта Понта.

Последвайте канала на

833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини