Барак Обама: Отношенията с Европа са важни за нашата сигурност

  • 19 юни 2013 13:58

  • 599
  • 0
Барак Обама: Отношенията с Европа са важни за нашата сигурност
©

Отношенията с Европа са важни за нашата сигурност, каза американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, предаде Би Би Си.

Държавният глава проведе съвместна с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в Берлин. Ние имаме общи ценности и общи проблем, допълни той. Обама припомни за германския контингент в Афганистан. Той поблагодари за участието на Бундесвера в мисията в азиатската страна. Относно прекъсването на преговорите между Кабул и Вашингтон Обама посочи, че иска афганистанците да вървят напред. Обама също подчерта, че иска Сирия за запази целостта си и да стане демократична държава.Той не може да разкрие рамките на помощта за сирийските бунтовници, но заяви че САЩ ще подкрепят толерантни и политици, които не използват насилие.  Той припомни, че всички страни от Г-8, включително и подкрепящият Башар Асад Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 се обявили за разследване дали Дамаск използва химическо оръжие. Обама допълни, че е много направено за преборването на икономическата криза, но все още има много проблеми. Трябва да фокусираме върху икономическия ръст и да направим живота на хората по-добър, посочи още той. Убеден съм, че Германия ще се справи с това, като поведе ЕС напред.

Ръководителят на правителството в Берлин, от своя страна, също благодари на президента  Обама. Тя също посочи, че нейната страна няма да изпращат оръжие на въоръжената опозиция срещу Асад. "Ние имаме ясни правила, които не дават тази възможност", каза още Меркел. Германия и ЕС трябва да бъдат конкурентоспособни, допълни Меркел , като отговори за въпрос за еврокризата.

Президентът на САЩ пристигна късно снощи в Берлин, което е първото му посещение в качеството му на държавен глава.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини