Град дава 150 000 лири за измерване на трева

  • 13 юни 2013 18:33

  • 4094
  • 0
Град дава 150 000 лири за измерване на трева
©

Властите на английския град Базилдън ще платят 150 000 британски лири или повече от 230 000 долара за оценка на оптималната височина на тревата на градините. Решението е предизвикало недоволството на опозицията и на много граждани, предаде БТА.

По замисъла на градския съвет, през следващите девет месеца компанията, натоварена с поръчката, ще трябва да измерва тревата в различни райони на града и да определи на каква височина е най-добре тя да бъде окосена.

Компанията ще трябва да отбележи също всички трудности, с които ще се сблъскат косачите. Освен това поръчката предвижда да бъде измерена височината на живия плет и на храстите.

Властите обясняват необходимостта от измерването на височината на тревата, живия плет и храстите с това, че през 2014 г. изтича договорът им с компанията, която сега отговаря за поддържането на тревните площи. Преди да сключат нов договор, властите искат да са наясно с условията, които ще поставят.

За последен път подобно изследване е било поръчано през 2008 г. Тогава то е струвало над три пъти по-малко или 45 000 лири. Властите обаче са останали недоволни от резултата и сега са предпочели да платят предварително повече, но после да нямат проблеми. Те напомнят, че само през първите шест месеца на договора за поддръжка на тревните площи градският съвет е имал близо 100 възражения за качеството на свършената работа.

Според опозицията и много граждани обаче парите биха могли да се изразходват и много по-удачно за други, по-належащи и важни нужди.

Последвайте канала на

4094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини