Брюксел изпитал облекчение за нас, според Кристалина Георгиева

  • 07 юни 2013 11:33

  • 4233
  • 15
Брюксел изпитал облекчение за нас, според Кристалина Георгиева
© Булфото

В Брюксел се изпита чувство на облекчение, че България сформира бързо работещо правителство. Това каза във Варна Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, член на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи.

Еврокомисарят добави, че партньорите от Европа са доволни и от това, че новото правителство е декларирало готовността си да се обърне към проблемите на хората и ще изпълнява приоритетите, които са заложени в европейската политика. Комисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование каза още, че все още не може да даде коментар по отношение на новия кабинет и допълни, че в неделя й предстои среща с министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Комисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование откри във Варна информационния център на Европейския съюз "Европа директно". Центърът се намира в сградата на Търговско-индустриалната камара на адрес бул. Приморски 135. Центърът във Варна е част от новото поколение информационна мрежа "Европа директно", която ще действа в периода 2013-2017 г. Освен финансова подкрепа Европейската комисия осигурява на персонала на центровете обучения, документация (информационни приложения, бюлетини и др.), онлайн платформа - интернет и възможности за мрежови контакти. Целта на центровете "Европа директно" е да осигуряват достъпна и бърза информация на гражданите по всички европейски въпроси.

Положението след наводненията в Централна Европа все още е сериозно, каза още Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Еврокомисарят добави, че буквално преди час е имала връзка с кризисния център, за да научи какво се е случило днес и какво да се очаква в следващите дни. „Днес би трябвало да е пиковият ден за Братислава. Очаква се наводненията да стигнат Будапеща около 10 юни и след това високите води да са в района на България, Румъния и Сърбия – това се очаква да се случи около 14 юни”, каза още еврокомисарят. Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование допълни, че засега прогнозите са - положението да бъде по-добро и по-спокойно, отколкото е било в предишните дни.

Помощ на пострадалите от бедствия се осъществява от фонда за солидарност, който е извън редовния бюджет на Европейската комисия. По думите на еврокомисаря, едва след като бъде направена оценка на щетите, ще бъде ясно дали ще се наложи и отпускане на помощ от този фонд, както и в какъв размер ще бъде тя. „Именно тогава се обръщаме към страните членки, за да финансират тази помощ. И да успокоим тези, които се притесняват дали ще дойдат наводненията насам – да помощ ще има”, категорична бе Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Тя добави, че пари в този фонд не стоят, защото той се мобилизира само, когато се налага. „Допускаме, че може да се наложи, но все още не сме стигнали дотам”, каза още еврокомисарят по бедствията. В момента най-важно за страните е да имат надеждна, достоверна и точна информация на базата, на която да взимат управленчески решения.

Георгиева допълни, че кризисният център предоставя именно такава информация, получена от сателитни наблюдения. По думите й, трите най-засегнати страни Австрия, Чехия и Германия са се обърнали към центъра именно с такава молба – да получат помощ. „Не е изключено да са необходими допълнителни екипи за борба с последиците от бедствията. Вече има очакване в Чехия да пристигнат 2 екипа от Полша и Словакия, но ако има нужда от повече помощ - ние сме готови да я предоставим”, заяви Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Има сформирани общо 30 екипа, които са за борба с наводнения и които са в готовност да се притекат на помощ.

На въпрос дали са застрашени от наводненията българските градове по Дунав, еврокомисар Георгиева отговори, че към момента голяма опасност за страната ни няма. Тя допълни, че е важно да се проследи ситуацията в следващите дни. „Колкото повече наближава 14 юни толкова по-точна ще бъде и нашата прогноза. Засега обаче наблюденията ни са, че най-лошото минава, въпреки че река Елба в Германия създава много сериозни проблеми”, каза още Георгиева. Тези бедствия и кризи са доказателство за това, колко важно е да се обръща по-голямо внимание на подготовката и превенцията. По думите й, резултатите от това, че се променя отношението на институциите към тези проблеми си личи и посочи, че през 2002-а година същите тези държави са имали отново същите проблеми, като тогава е имало и загинали. „Имаме пари в Европейските фондове за подготовка и борба с бедствията – трябва да ги използваме. България го прави, но в бъдеще трябва да го прави още повече”, категорична бе Георгиева.

Последвайте канала на

4233 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Генчо

2013.06.09 | 19:03

15
Не се забави европейската мафия да изпрати емисарите си в България!Тая Кристалина Георгиева,дето ката ден висеше на гушата на простия Борисов дорде не закопа правителството му сега иде да се лепне и за новото правителство на Орешарски да му диктува инструкцията на европейската мафия как по добре да упражняват геноцид и да навират в калта българите!
Efropata

2013.06.08 | 08:21

14
Брюксел е облекчен винаги, когато някой от периферните си седи в кочинката и се оправя самичък. Как си е негова работа, важно е да спазва европейските "ценности" и директиви.

2013.06.08 | 08:21

13
Кристалинчето, и тя се отметнала от Боко и му сипала с големия черпак :)))

2013.06.08 | 08:19

12
Е по червено сако от това не съм виждал.БСПарите са само с червени вратовръзки.

2013.06.07 | 20:26

2
Гербавите будаисти явно не можете да приемете, че сред вас може да има честни и интелигентни хора, и затова бързате да ги отлъчите от редиците си.

2013.06.08 | 08:19

11
Тя обаче да каже в Брюксел, че ГЕРБ пречат на това правителство да работи.

2013.06.08 | 08:19

10
Та, тя е с истинско име Сталина. За да не й се пречка в кариерата, след демокрацията се е прекръстила на КриСталина.

2013.06.08 | 08:18

9
И тая каква долна комунистка под прикритие е... Това червено елече много й отива...
Радо

2013.06.08 | 08:18

8
Повечето в Брюксел не даже не знаят на кой континент е България камо ли нещо друго

2013.06.07 | 20:26

3
taq e nacionalen predatel

2013.06.07 | 21:47

7
И леля Цецка ли е национален предател, щото стои на снимката до нея

2013.06.07 | 20:27

5
Чак национален не е. По-скоро е осъзнала, че Герб са националните предатели.
Боздуган

2013.06.07 | 21:47

6
Тази Сталинка - Кристалина и онази Кунева - Пръмова са 2 червени предателки лъжкини,антибългарки и слуги на чужди господари !Имат пряка вина за обедняването на българите и за погубването на нашата икономика!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини