ЕС включва „Хизбулла” в черния си списък?

  • 05 юни 2013 09:34

  • 880
  • 1
ЕС включва „Хизбулла” в черния си списък?
©

Във вторник британското искане за включване на военното крило на ливанското движение „Хизбулла” в европейския списък на терористичните организации срещна съпротивата на страните от ЕС, като много от тях се опасяват, че подобна мярка ще увеличи нестабилността в Близкия изток, предаде Ройтерс.

Според Лондон военното крило на групата трябва да бъде класифицирано като терористична организация заради участието си в атентата срещу автобус с израелски туристи в България, въпреки че „Хизбулла” продължава да отхвърля обвиненията за атаката.

По време на вчерашната среща на ЕС в Брюксел обаче много европейски страни изразиха съмнения дали има достатъчно сигурни доказателства за участието на ливанското движение в атентата в Бургас.

„На срещата бе повдигнат въпросът за последствията от подобно решение върху политиката и сигурността. През следващите седмици в Брюксел ще се проведат още подобни разговори, а на 20 юни вероятно ще се състои нова среща, като е възможно до края на месеца да бъде взето някакво решение”, заяви дипломатически източник.

Последвайте канала на

Десислава Станева
880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.06 | 13:44

1
Да, ама европейския съюз не е европейските народи, а масонска и еврейска организация!

Добави коментар

Водещи новини