Евролидерите се захващат с данъчната политика

  • 22 май 2013 07:07

  • 933
  • 0
Евролидерите се захващат с данъчната политика
©

Данъчната политика ще бъде във фокуса на днешното заседание на Европейския съвет.

България ще бъде представена от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Държавните и правителствените ръководители ще акцентират върху повишаването на събираемостта на приходите и мерките за избягване на неплащането на данъци. Европейският съвет ще направи и преглед на дейностите по задълбочаването на икономическия и паричен съюз.

В дневния ред на срещата на върха в Брюксел е енергетиката, в контекста на усилията за насърчаване на икономическия растеж, стимулирането на заетостта и повишаването на конкурентоспособността, предаде БНТ.

Вчера, по време на петата среща на комитета "Набуко", правителствата на Австрия, Унгария, Румъния, България и Турция приеха съвместна декларация, в която настояват Европейския съвет да отчете големия потенциал на газопровода за достъп до нови източници на газ. Петте страни призоваха още Европейската Комисия да продължи да оказва необходимата техническа и правна помощ на проекта.

Последвайте канала на

933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини