Кристоф Валц оцеля след опит за покушение в Кан

  • 19 май 2013 11:52

  • 4605
  • 5
Кристоф Валц оцеля след опит за покушение в Кан
©

Най-престижният филмов фестивал тръгна с шок и ужас за свикналите на лукс и величие актьори, пише "Стандарт".

Носителят на два Оскара от филми на Тарантино Кристоф Валц изпадна в паника и преживя усещането за близка смърт, след като непознат мъж насочи пистолет към него по време на интервю на открита площадка. Мъжът заплашил да взриви импровизираното студио с граната, а кошмарът за Валц и всички в предаването дошъл, когато човекът потвърдил намеренията си, стреляйки два пъти. За щастие - със сигнален пистолет.

"Помислих си, че животът ми ще приключи. Беше ужасно. За щастие не беше истинско оръжие, иначе нямаше да съм сред живите", заяви шокираният актьор, който игра смайващо добре нацистът - ловец на глави, в "Гадни копелета" на Тарантино.

По време на инсценирания опит за убийство Валц бил пред микрофоните с актьора Даниел Отьой, като щом видели мъжа, двамата се втурнали да търсят прикритие из декора на предаването.

След настъпилата за кратко паника стрелецът бил заловен от полицаи и охранители. Освен пистолета той носел още нож и бутафорна граната. Мъжът е разпитан, но до момента не се съобщава какви са били мотивите му да стреля.

По време на инцидента в най-голямата зала "Люмиер" се е прожектирал филмът "Минало" на иранския режисьор Асгар Фрхади. Стрелбата обаче е станала на километър от кинодвореца и зрителите на са я чули. "Няма и няма да има никакви промени в програмата на кинофестивала", заяви говорител на кинофорума след инцидента. След като се възстанови от шока, Валц, който е жури на фестивала заедно с Никол Кидман и Стивън Спилбърг, каза, че е по-добре и дори успя да върне усмивката върху пребледнялото си лице.

Полицията вече втори ден има грижи с бляскавия кинофестивал. В четвъртък бижута на обща стойност над 1 милион долара бяха откраднати от хотелска стая във френския град. Накитите, собственост на "Шопар", са били предназначени да бъдат заемани от филмовите звезди, участващи на фестивала, тъй като марката е дългогодишен партньор на елитното събитие. Идеята е всеки, който минава по червения килим, да е окичен със скъпарските бижута. Именно заради това мнозина започнаха да подозират грабежа по-скоро като инсценировка с цел реклама на луксозните бижута.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4605 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
lele

2013.05.20 | 17:40

5
Валц е уникален актьор.И в Гадните копилета,и в Джанго е изумителен.Щеше да е много кофти да го беше сфирясъл този психопат.
ЛОШ

2013.05.20 | 17:40

4
Не можаха да утрепят чифута ...

2013.05.20 | 12:45

1
"... собственост на "Шопар", са били предназначени ...."- егати марката!

2013.05.20 | 12:45

3
Баце, много си зле! Чети повече...
коко

2013.05.20 | 12:45

2
ами сигурно авторката има "оригинални" бижута "Шопар" от някой Софийски бутик и сега бърка двете марки ))))

Добави коментар

Водещи новини