САЩ започват двуседмични военни учения на територията на Полша

  • 13 май 2013 11:52

  • 943
  • 1
САЩ започват двуседмични военни учения на територията на Полша
©

Военновъздушните сили на САЩ започват двуседмични учения на територията на Полша, съобщават на сайта си полските ВВС, предаде БТА, цитирайки ИТАР-ТАСС.

За участие в ученията са пристигнали около 150 пилоти и шест изтребителя бомбардировачи Ф-15. Те са дислоцирани на базата на тактическата авиация в град Ласк. Американските военни ще останат в Полша до 26 май. По думите на командващия полските ВВС, генерал Лех Майевски, главната цел на ученията е повишаване на квалификацията на полските пилоти, подобряване на техните теоретични, практически и езикови знания и умения, както и на координацията на работата на екипажите с наземните служби. "Уроците, извлечени от всекидневното сътрудничество с американците, ще бъдат използвани при подготовката на нашите подразделения за задачите, произтичащи от полските ангажименти към НАТО", отбеляза генералът.

Текущите учения се организират за втори път след подписването през 2011 г. на полско-американско междуправителствено споразумение, отбелязва агенцията. Този договор предвижда в Полша да пребивават един път на тримесечие подразделения на ВВС на САЩ, които да обучават полски военни пилоти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
943 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рядовой

2013.05.13 | 18:11

1
Ще плашат руснаците

Добави коментар

Водещи новини