Възобновяват полемиката за ограниченията на скоростта по автомагистралите в Германия

  • 09 май 2013 08:51

  • 2565
  • 0
Възобновяват полемиката за ограниченията на скоростта по автомагистралите в Германия
©

Въпросът за липсата на ограничения на скоростта по автомагистралите в Германия отново се яви на дневен ред, след като водачът на германските социалдемократи Зигмар Габриел предложи да се въведе ограничение от 120 км/ч, навличайки си критики от всички посоки, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Смятам за правилно да има ограничение до 120 км/ч, тъй като всички статистики сочат, че така се намалява броят на загиналите и на тежките катастрофи, каза председателят на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) в интервю за всекидневника "Райнише пост".

Останалият свят прави това отдавна, добави Габриел. Изразеното от него становище обаче беше незабавно разкритикувано дори от съпартийците му и най-вече от кандидата на партията за канцлерството на парламентарните избори през септември Пер Щайнбрюк.

В голяма част от германската пътна мрежа вече има ограничения на скоростта. Не бих искал тази полемика да се разпалва отново, каза Щайнбрюк пред регионалната обществена телевизия Ве Де Ер.

Говорителят на канцлера Щефен Зайберт също подчерта, че Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се не възнамерява да въвежда ограничение на скоростта по германските автомагистрали, където нерядко автомобилите се движат с 200 км/ч.

Министърът на транспорта Петер Рамзауер на свой ред обяви, че е против, аргументирайки се с факта, че най-тежките катастрофи стават не на магистралите, а по националните и регионалните пътища.

Партия "Зелени", които искат заедно със социалдемократите да преборят коалицията на Меркел, вероятно са единственото
политическо движение, подкрепящо подобна мярка. Предизборната им програма предвижда въвеждане на ограничение на скоростта по магистралите до 120 км/ч, за да се намалят изхвърлените в атмосферата газове с парников ефект.

Последвайте канала на

2565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини