Лета получи вот на доверие от парламента на Италия

  • 30 април 2013 08:04

  • 713
  • 0
Лета получи вот на доверие от парламента на Италия
© Getty Images/Guliver

При Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през нещата се развиват бързо, коментира германското издание "Ханделсблат". След като премина през първото си препятствие и получи вот на доверие от парламента, сега на италианския премиер му предстои нов вот в Сената за одобряване на кризисната му програма.

Малко след това пък новият министър-председател ще се качи на самолета, а посоката ще бъде Берлин. Там той ще се срещне с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Една от главните теми в разговорите между двамата лидери ще бъде драматичната финансова ситуация, в която се намира италианското правителство.

Ляволибералният Лета лесно си осигури доверието на Камарата на депутатите. Той получи 453 гласа „за” и 153 „против”. Преди вота беше представена програмата на правителството за преборване на дълбоката икономическа криза и застоя в реформите. Наред с решаващите промени, които иска да въведе, Лета акцентира и върху необходимостта от насърчаването на икономическия растеж в европейските държави.

„Без Европа ние губим всичко”, заяви новият премиер, като подчерта, че във времена на криза политиката за растеж не може да чака и че ЕС трябва да подпомогне растежа, без да попречва на стабилизирането на бюджета.

Опорни точки в плана на Лета са мерките срещу високата безработица, предимно сред младежите, политиката по заетостта в полза на жените, данъчните облекчения в трудовия сектор.

Новият министър-председател ръководи широка коалиция, към която принадлежи и партията на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29. Правителството на Лета се приема като последен шанс за предотвратяване на нови избори и намиране на изход от кризата в затъналата в дългове и рецесия страна.

Последвайте канала на

713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини