Любимка на Силвио Берлускони влиза в кабинета?

  • 26 април 2013 09:54

  • 1527
  • 0
Любимка на Силвио Берлускони влиза в кабинета?
©

Бивш модел може да влезе в очакваното правителство на Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през, пише в. Кориера дела Сера, цитиран от БТА. 

Мара Карфаня, която бе обявена за най-красивия министър може отново да заеме поста ръководител на ведомството на равните възможности. Тридесет и седем годишната красавица, на която Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 беше казал едно време, че би й предложил брак, ако
вече не беше женен, стана главната инициаторка на закон, който постановява, че преследването е престъпление. Безспорно тя е очакваната атракция в проектирания кабинет, в който се очаква да влязат още известни имена от политическия живот на страната.

Ветеранът в политиката, известен със способността си да постига компромиси Джулиано Амато, е споменаван като най-подходящ за поста на министър на икономиката. Амато обаче не се нрави на Северната лига, Движение 5 звезди и Левица, екология, свобода. Първата и третата от тези партии са съответно коалиционни партньори на Берлускони и на левоцентристите, а втората се класира на трето място на изборите през февруари.

Масимо Д'Алема, който беше министър на външните работи по времето на правителството на Романо Проди, вероятно ще се върне на този пост. Министър на правосъдието може да продължи да бъде Паола Северино, която заемаше този пост в техническото правителство на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна.

За евентуален министър на развитието се сочи Дарио Франческини, бивш лидер на Демократическата партия, сега неин заместник-секретар и автор на няколко романа.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини