Берлускони отново ще диктува условията в Италия

  • 24 април 2013 21:46

  • 987
  • 1
Берлускони отново ще диктува условията в Италия
© Getty Images/Guliver

Истинският победител от продължителната криза в Италия, която изглежда, че отива към своя край, е бившият премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, чието име е замесено в многобройни скандали, коментира АФП.

Не се очаква 76-годишният медиен магнат да бъде включен в новия кабинет на умерения ляв политик Енрико Лета, но политическите анализатори не се съмняват, че именно Берлускони ще бъде истинската сила зад правителството.

„Берлускони не може да скрие своето задоволство от начина на развитие на кризата”, казва Стефано Фоли, журналист от бизнес ежедневника „Ил Соле 24 Оре”.

Клаудио Тито, коментатор във вестник „Ла Република”, посочва, че продължителната задънена улица е дала на Берлускони „карт бланш”.
„Народ на свободата” на бившия премиер се нареди на второ място след лявоцентристката коалиция на изборите през февруари.

По-рано лявоцентристката Демократическа партия изключи възможността за широка коалиция с Берлускони, но трябваше да промени позицията си, след като опитите й да достигне до движението „Пет звезди” се оказаха безуспешни.

„Истинският победител от цялата тази криза е Берлускони”, казва академик Стефано Родота, който бе предложен за кандидат за президентския пост от „Пет звезди”.

„Берлускони налага своите условия на новото правителство”, посочва Родота в интервю за вестник „Ил Манифесто”. Но някои анализатори посочват, че Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 би предпочел за премиер Джулиано Амато, който е с много по-неутрална репутация.

Последвайте канала на

987 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
pravda

2013.04.25 | 15:40

1
Silvio e sempre grande !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини