Кипър с пакет от мерки, за да съхрани заетостта

  • 19 април 2013 21:27

  • 1401
  • 0
Кипър с пакет от мерки, за да съхрани заетостта
©

Президентът на Кипър Никос Анастиадис разкри пакет от мерки, които имат за цел да съхранят нивото на заетостта в страната на фона на масивната тежест на спасителната програма от еврозоната, която представлява сериозен удар по икономиката на острова, коментира АФП.

Консервативният президент заяви, че тези, които не си търсят активно работа, няма да бъдат облагодетелствани от държавната помощ, но неговото правителство ще се опита да омекоти удара за активно търсещите си работа на острова, където традиционно нивото на безработица е ниско.

Той каза, че ще преразгледа дългогодишните политически табута на острова в опит да даде тласък на икономиката, включително възможността за легализирането на казината, които са забранени от влиятелната Ортодоксална църква на Кипър.

Анастасиадис посочи, че схемите за създаване на нови работни места ще бъдат отворени за всички законни и постоянни жители на Кипър през последните пет години.

Той подчерта, че островът вече няма да бъде „рай за имигрантите” и че социалните помощи за търсещите убежище ще бъдат „значително намалени”.

Кипърският президент допълни, че помощите ще бъдат спрени за тези, които не си търсят активно работа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини