Блокът на Берлускони ще бойкотира гласуването за президент

  • 19 април 2013 18:08

  • 711
  • 0
Блокът на Берлускони ще бойкотира гласуването за президент
©

Бившият премиер на Италия Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 заяви днес, че десноцентристкият му блок ще бойкотира следващия тур на гласуването за президент и ще протестира пред парламента в опит да попречи на избирането на левоцентристкия кандидат Романо Проди, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Проди е един от най-старите политически врагове на Берлускони и също е бивш премиер. Той е нежелан от десноцентристите, които обвиняват лидер на левоцентристите Пиер Луиджи Берсани, че не изпълнява дадената от него дума да предложи широко приемлив кандидат. Берсани предложи Проди, след като се отказа от предишния си кандидат, бившия председател на Сената Франко Марини, заради бунт в партията си срещу каквито и да било споразумения с Берлускони.

"Италия, нашата страна, е по-важна, отколкото фракционните интереси на левицата", заяви Берлускони. Левоцентристкият блок на Берсани не разполага с достатъчно гласове, за да избере Проди сам и ще има нужда от вота на хора от други партии, за да бъде приета кандидатурата му. Малка група десноцентристки парламентаристи, водени от Алесандра Мусолини - внучката на Бенито Мусолини - влезе в залата с бели тениски, на които пишеше "Не Проди, не" отпред и "Дяволът носи Проди" отзад.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини