Кипър поиска още един милиард евро от ЕС

  • 15 април 2013 07:49

  • 923
  • 2
Кипър поиска още един милиард евро от ЕС
©

Кипър поиска от Европейския съюз допълнителна помощ, след като стана известно, че за спасяването на нейната икономика ще са нужни не 17, а 23 милиарда евро.

Никозия иска да се задействат няколко инструмента – да получи увеличение на размера на първите траншове, да поиска финансиране от структурните фондове на ЕС, да преразгледа дела на Брюксел в съвместните инфраструктурни проекти.

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис изпрати писмо във водещите институции в ЕС с молба за допълнителни мерки за подкрепа. За повод послужи известието, че Никозия трябва да събере още 6 милиарда евро в добавка към вече съгласуваните 7 милиарда, пише "Независимая газета".

На този фон започнаха спекулации около това, че Анастасиадис ще поиска разширяване на спасителната програма в размер на 10 милиарда евро, която министрите на финансите от еврозоната утвърдиха в Дъблин.

Последвайте канала на

Весела Найденова
923 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Диди

2013.04.15 | 10:09

1
Ами те досега какво са правили - кипърците - с 23 млрд. ще се създаде нова икономика от нулата. Значи досега само са харчили и живяли. И сега чакат от ЕС. За един малък остров 23 млрд, не го разбирам. И най-вероятно ще им дадат. А ние стягаме коланите. Пазим макроикономическата рамка. А какво биха били 23 млрд за българската икономика?! Но, разбира се, в БГ ще бъдат откраднати поне 20-те.
666

2013.04.26 | 18:27

2
Те хубаво само са харчели ама за да харчиш трябва някои да ти ги даде.Еврейските протежета в европа МВФ и ЕЦВ не дават пари от съчуствие така че не им завиждай.Мога да ти гарантирам че с тях вече е свършено както и с Гърция.Там където е стъпила еврейската алчна сган никой не е прокопсал. Може и да е малък остров Кипър но за разлика от България имат много природни ресурси за това на нас няма кои да ни даде тези пари ние не сме интересни на никои и най важното никой в европа няма интерес България да е добре даже напротив.Така силните страни си гарантират евтина работна ръка

Добави коментар

Водещи новини