Русия преструктурира кипърския дълг по молба на ЕК (обновена)

  • 08 април 2013 12:30

  • 1161
  • 0
Русия преструктурира кипърския дълг по молба на ЕК (обновена)
©

Русия ще преструктурира дълга на Кипър, предаде РИА Новости.

Решението бе обявено от държавния глава на най-голямата по територия страна в света Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Той посочи, че мярката за ревизията на задължението на островната държава, която се бори с финансови затруднения, към Москва е направено по молба на Европейската комисия. Заемът е отпуснат през 2011 г. и е на сума от 2,5 млрд. евро. По предварителни данни може да бъде удължен срокът за изплащане на дълга, както и намаляване на лихвения процент от 4,5 на 2,5. Това означава опрощаване на 10 на сто от заема, коментира цитираната медия.

По време на съвместната пресконференция с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Путин посочи, че Европейският съюз може да отпуска пари на закъсалите държави, например Кипър, а не на неправителствените организации в Русия. Наскоро в страната бе приет закон за забрана на финансирането на НПО.

По време на пресконференцията руският президент демонстрира познанията си по немски. Той преведе въпрос на руски журналист на своята домакиня. Путин говори добре езика на Гьоте и е служил като резидент в бившата Източна Германия до 1990 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини