Брюксел с антиреклама срещу имигранти

  • 01 април 2013 18:20

  • 1687
  • 1
Брюксел с антиреклама срещу имигранти
©

Крайно националистическа партия в Белгия разпространи антирекламен клип на Брюксел. Той има за цел да обезкуражи бъдещите имигранти, като показва колко лошо се живее в града. Посланието е едно: "Стойте си вкъщи, там е по-добре". Клипът е изработен от брюкселския клон на партията "Фламандски интерес", която има крайни позиции по отношение на имигрантите.

Без да отрича красотата и забележителностите на Брюксел, партията отбелязва, че градът вече e достигнал точката на насищане с имигранти. Няколко граждани обясняват на холандски или френски език, че столицата на Белгия всъщност не е толкова добро място за живеене. Има много расизъм, а и куп други недостатъци, предаде БНТ.

"В и около Брюксел улиците са невероятно мръсни. Създават се мръсни и миризливи гета. Избегнете тази мизерия и си стойте вкъщи" - призовават в клипа на партията. И продължават: "В Брюксел обичаме да ядем свинско месо. Дори в бонбоните има свинска мазнина. Тези, които по някаква причина имат фобия от свинското месо, е препоръчително да не идват тук."

"В Брюксел, както и в цяла Белгия, влаковете никога не пристигат навреме. Рискувате да пропуснете срещата си в службата за имигранти, в бюрото за социална помощ или при безплатния адвокат. За да избегнете тези неудобства, един съвет - стойте си вкъщи!" - завършва видеопосланието.

Този клип е нов, но отношението на партията към имигрантите - не. Преди време лидерът и негови съмишленици събираха подписи срещу отварянето на магазин за халал стоки в квартал на Антверпен.

"Трябва да сме много строги предимно към чужденците извън Европейския съюз, които идват незаконно тук. Ние сме различни цивилизации, различни култури. Трябва да се спре масовата имиграция от Африка и от мюсюлмански страни. Не можем да се справим с тези имигранти! Стига толкова!", казва Филип Девинтер, председател на партията "Фламандски интерес".

Миналата година "Фламандски интерес" събираше на сайта си сигнали срещу българи и румънци, по подобие на холандска партия. Тази инициатива нямаше голям отзвук, но тя, както и антирекламния клип, показват колко много в някои среди не обичат имигрантите.

Последвайте канала на

1687 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
333

2013.04.12 | 14:08

1
Ха Ха Една шепа фламандци.Че то там е пълно с Мароканци и всякаква паплач-около 300 националности. Какви фламандци-какви 5 лева.....

Добави коментар

Водещи новини