Новият папа е с частично отстранен бял дроб

  • 14 март 2013 18:32

  • 1318
  • 0
Новият папа е с частично отстранен бял дроб
© Getty Images/Guliver

Единият бял дроб на новия папа Франциск е бил отстранен частично преди много години, потвърди говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди, цитиран от Франс прес. В същото време отец Ломбарди увери пред журналисти, че това не създава проблеми на 76-годишния глава на Римокатолическата църква.

"Тези, които го познават, винаги са го виждали в добро здраве. Тази операция не е пречка в неговия живот", каза Ломбарди, който е йезуит като новия папа. Според испански свещеник, присъствал на пресконференцията, единият бял дроб на новия папа е бил отстранен частично, когато той е бил на 21 години, т. е. преди около 55 години.

На брифинг тази сутрин френските кардинали, участвали в конклава, изразиха резерви във връзка със здравето и възрастта на Франциск, след като предишният папа, 85-годишният Бенедикт Шестнайсети, се оттегли в края на миналия месец заради натрупаната умора и напредналата си възраст. "Не трябваше ли да бъде избран по-млад папа?", попита архиепископът на Бордо Жан-Пиер Рикар. В същото време той припомни, че възрастни папи като Йоан Двайсет и трети са изиграли решаваща роля за бъдещето на Католическата църква.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини