Силвио Берлускони вдигна кръвно

  • 12 март 2013 14:08

  • 1888
  • 3
Силвио Берлускони вдигна кръвно
©

Бившият премиер и лидер на партията "Народ на свободата" Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 остава на лечение в болницата "Сан Рафаеле" в Милано, съобщи днес личният му лекар д-р Алберто Дзангрило.

Решението е подкрепено и от заключението на независимата лекарска експертиза, разпоредена от съда, след като адвокатите на телевизионния магнат обявиха, че той не може да се яви на два процеса, на които е обвиняем за данъчни измами и за платен секс с малолетна. Берлускони постъпи в болницата миналия петък с диагноза конюнктивит. Степента на очно възпаление, както и корекции в предписаните периоди на стационарно лечение предизвикаха съмнения, че той се опитва да печели съдебно време. Прокурорите поискаха независима лекарска експертиза, която потвърди, че конюнктивитът е намалял, но пациентът е получил усложнения в сърдечно-съдовата система с резки повишения на кръвното налягане. Според специалистите "може да се предвиди, че допълнителен период на болнично лечение от 6 или 7 дни ще позволи да се изясни диагнозата и във всеки случай да се оптимизира терапията".

Местни медии изтъкват, че Берлускони е настанен в сектор Д на поликлиничния комплекс "Сан Рафаеле", който не е за простосмъртни. Бившият премиер разполага с луксозен апартамент от 200 квадратни метра на седмия етаж, какъвто има само папата в римската болница "Агостино Джемели". Миланският болничен апартамент включва конферентна зала с необходимата мебелировка и комуникационна техника, кухня, стая за личната медицинска сестра, баня с овална вана и воден масаж, както и гардеробно помещение.
Мненията са разделени - едни не виждат нищо лошо в лукса, за който Берлускони плаща от джоба си, докато други смятат, че лидер на парламентарна партия би трябвало да покаже пример на скромност в условията на тежка икономическа и социална криза.

Факт е, че луксът съпровожда не само милиардера политик. Сенаторите и депутатите от неговата партия, които в понеделник протестираха пред съдебната палата в Милано "срещу преследването на Берлускони от страна на политизираните магистрати", блестяха
с най-скъпи бутикови облекла, а фризурата само на една от парламентарните дами би била достатъчна да покрие месечната сметка за ток на средно италианско семейство.

В момента Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 има шест висящи дела с две присъди на първа инстанция - една на 4 години затвор за данъчни измами и втората, произнесена през миналата седмица присъда за огласяване на данни, представляващи следствена тайна, за което получи 1 година лишаване от свобода. И двете присъди подлежат на обжалване. Общо Берлускони е подвеждан под съдебна отговорност 33 пъти,
като 10 процеса са завършили с оправдателни присъди, а 17 дела са били прекратени най-вече по силата на закони, прокарани в парламента по време на неговото управление. Такива закони в Италия се наричат "закони по мярка", така както Берлускони шие костюмите си, за да отговарят на неговите размери

Последвайте канала на

БТА
1888 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бате бойко

2013.03.12 | 22:06

3
ТОЙ ДА НЕ ВИДИ НЕЩО ОТ МЕНЕ!

2013.03.12 | 19:21

2
Да дойде в нашата правителствена болница, тъкмо ще се гушкат с Боко тиквата.

2013.03.12 | 16:14

1
AMORE SPI S VIYAGRATA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини