Бой при изслушването на Рупърт Мърдок (видео)

  • 19 юли 2011 20:22

  • 3230
  • 1
Бой при изслушването на Рупърт Мърдок (видео)
©

Неизвестен засега мъж в карирана риза се нахвърли върху Рупърт Мърдок по време на изслушванията в парламентарна комисия в Лондон.

Нападателят се опита да залее шефа на "Нюзкорп" с бяла течност, но е бе отблъснат, включително и от съпругата Уенди Мърдок, която му удари няколко шамара. Полицията в тясната зала се намеси, задържа нападателя и му постави белезници. По лицето и дрехите му има нещо бяло.

Според британските медии той е седял 4 реда зад Мърдок. В един момент той напръскал пяна за бръснене в чиния и ударил с нея медийния магнат по лицето. Твърди се още, че той е член на движението Uncut, но организацията веднага се дистанцира от инцидента и заяви, че това не е нейна акция. Журналистите са удивени как при цялата сигурност е бил допуснат човек с флакон с пяна в залата.

Мъж на име Джони Марбълс обяви в "Туитър", че той е нападателят. След кратко прекъсване изслушването, започнало преди почти 3 часа, продължи, като Рупърт Мърдок съблече сакото си и остана по риза.

Всички гости, с изключение на екипа на Рупърт Мърдок бяха принудени да напуснат. Според лондонския в."Гардиън" нападението е постигнало точно обратния ефект. То е превърнало магната в предизвикващ съчувствие старец, нападнат от млад мъж с маскировъчни панталони.

Не е изключено това да е станало причина председателстващият изслушванията в крайна сметка да позволи на Рупърт Мърдок да прочете изцяло своето изявление, което му бе отказано в началото.

Собственикът на "Нюзкорп" не само получи последната дума в заседанието, но и най-вероятно повечето от утрешните вестници в страната ще се занимават с нападението, а не с далеч по-важните проблеми, обсъждани пред парламентарната комисия.

Последвайте канала на

Novini.bg
3230 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гого

2012.02.02 | 12:04

1
От алчен евреин какво да очакваш?

Добави коментар

Водещи новини