В Испания заведоха дело срещу висш политик заради корупция

  • 06 март 2013 18:39

  • 1049
  • 1
В Испания заведоха дело срещу висш политик заради корупция
©

Испанската Народна партия на премиера Мариано Рахой днес заведе дело срещу бившия си ковчежник Луис Барсенас заради обвинения в корупция, които разтърсиха правителството, предаде ДПА.

През януари в. "Паис" публикува поверителни партийни счетоводни документи, за които се твърдеше, че са написани на ръка от Барсенас и които показваха, че Рахой и други лидери на Народната партия са получавали подкупи от частния сектор в продължение на близо две десетилетия. По време на разследването Барсенас призна, че има 38 милиона евро в швейцарска банка, но отрече да е предоставил документите, публикувани в. "Паис". Народната партия на Рахой твърди, че от "Паис" са й казали, че именно Барсенас е предал скандалните документи на редакцията.

Днес управляващата испанска партия заведе дело и срещу издателите на "Паис", защото изданието не е проверило автентичността на публикуваните през януари документи, петнящи доброто име на партията. Срещу Барсенас са заведени и дела от отделни кадри на Народната партия. В последно време в Испания зачестиха корупционните скандали. Скандалът с Барсенас обаче заплашва да дестабилизира правителството в момент, в който то се опитва да се справи с дълбоката икономическа криза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1049 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
001

2013.03.07 | 11:24

1
Браво на Испания,това трябва да се случи час по-скоро и в България иначе нищо добро не ни очаква за в бъдеще

Добави коментар

Водещи новини