Изборите в Италия наближават

  • 22 февруари 2013 20:37

  • 796
  • 0
Изборите в Италия наближават
©

В обстановка на пълна неяснота италианците се готвят да се явят пред урните в неделя и понеделник. Парламентарните избори са предсрочни заради оставката на кабинета на премиера Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна. Тази вечер са последните митинги на основните политически сили, а мнозина избиратели още не са решили кого да изберат.

В Италия резултати от допитвания не се публикуват 15 дни преди вота и не е ясно дали лявоцентристката коалиция на Пиерлуиджи Берсани още е начело. Движение "Пет звезди" на комика Бепе Грило очевидно бележи успехи. Но много италианци още не са решили за кого да гласуват.

Вулканът Етна изригна след оставката на папата, когато гръм удари базиликата "Свети Петър". Символично или не, в такава атмосфера италианците решават кой ще води изтерзаната от кризата страна, разказва БНТ.

Втори по рейтинг е вечният Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, който неотдавна сдаде премиерския пост. Той обеща да премахне антикризисния данък върху недвижимите имоти и да върне на хората платеното. Разпрати и писма на граждани, които предизвикаха скандал.

"Богородице, девет милиона писма. Не съм харчил толкова пари за марки за писма на приятелките ми", заяви Берлускони - лидер на партия "Народът на свободата".

Младите, поразени от безработица, сравняват кампанията с парчето "Гангнам стайл", защото кандидатите правят какво ли не, само за да привлекат внимание. В разгара на рецесията авторът на болезнените реформи Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна няма шансове за успех. Умереният Пиерлуиджи Берсани води в надпреварата. Той призова онези, които се заричат да не гласуват, да размислят.

"Те се тревожат за Италия, ние също се тревожим за Италия. Искаме да използваме идеите си, за да измъкнем страната от тази ситуация", увери ги лидерът на Демократическата партия Пиерлуиджи Берсани.

Главните герои в кампанията не се решиха на телевизионен дебат, но бяха събрани на едно място в популярно сатирично шоу. Прогнозата на режисьора потвърждава опасенията за нестабилност във властта след изборите.

"Не виждам победител в тези избори. Ще стане голяма каша. Сега сме всички срещу всички. Според мен кашата, която гледате в нашето шоу, ще продължи в реалния живот след изборите", сподели мнението си режисьорът Пиетро Иона.

В тази каша изгря звездата на комика Бепе Грило, който ругае всички политици. Той е трети по рейтинг и пълнеше площадите по време на своето Цунами турне. Очаква се Грило да привлече гласовете на онези, които са гневни на основните политически сили.

Последвайте канала на

796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини