Папандреу: Време е Европа да се събуди

  • 17 юли 2011 07:28

  • 1492
  • 2
Папандреу: Време е Европа да се събуди
© gettyimages

В откъси от интервюто, публикувани предварително от всекидневника, Папандреу заявява, че Гърция няма да бяга от задълженията по изплащането на огромния си дълг и че сегашните дискусии търсят дългосрочно решение на кризата.

На този етап няма място за гласове, които внушават страх и залагат на неуспеха на дискусиите между европейските ръководители, допълва той.

Европейските лидери ще се съберат на 21 юли в Брюксел на извънредна среща на върха, чиято задача ще е да намери трайно решение за облекчаване на гръцкия дълг от 350 милиарда евро.

Срещата е подложена на засилващия се натиск на пазарите в момент, когато гръцката дългова криза заплашва да се разпространи в друга страни като Италия, застрашавайки единството на еврозоната.

Последвайте канала на

БТА
1492 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Философ

2011.09.15 | 02:59

2
Работата отива към построяване на световния социализъм! Казвам го съвсем сериозно. Това, че беше продаден социалистическия свят от селяндура Горбачов, не променя за дълго хода на историята. В теорията, която не е само на социалистическия строй, пише, че светът се развива по спирала сповторение на елементи от предишни обществени строеве. Социализмът повтаря признаци на родовообщинния строй. Капитализмът е по-съвършен от феодализма. Теоритично , а и практиката го доказва, всеки строй се изчерпва. Това се отнася и за капитализма.- няма изключения, причините са обективни. Социализмът е по-съвършен строй, защото беше разрешил социалните проблеми. Сего това става при капитализма, задържан със зъби и нокти, с лъжи и липса на покритие на валута, най- напред това личи в социалния живот и сигналът е много силен- безработица! Тя ще си увеличава, за да живеят 2000 души в света без да правят нищо, но като крале! Това е господа, демократи! Даже по различните методи на унищожение на хората-дрога, ГМО, "пътувания по вода", климатични оръжия, кока-кола, ЛЕКАРСТВАТА, електромагнитните вълни, спин, ешерихия коли..., пак ще останат хора на земята, които имат право да живеят, въпреки религията, която учи само на примирение - колко удобно! Социалната система се разпада! Германия е пример за изграден социализъм!
Бай Михал

2011.07.25 | 22:50

1
Наистина е крайно време Папандреу, Гърция и гърците да се събудят! Ако Европа трябва да се събужда за нещо, то е за да изхвърли Гърция от еврозоната /влязла там с измама/. Казаното от Папандреу граничи с безочие. Ако се направи справка за гръцкия дълг през годините със сигурност ще се установи че голяма част от този дълг е натрупан именно при управлението на Папандреу. Т.е. лично той, неговото правителство и неговата партия /преди това и баща му Андреас Папандреу/ са имали прекрасната възможност да спрат да заблуждават гръцкия народ и да прекратят нарастването на дълга и дори да го намалят. Не по-малка е отговорността на партията Нова Демокрация и нейните лидери, които също са били достатъчно дълго във властта през последните десетилетия.

Добави коментар

Водещи новини