Гугъл изхвърли цялата френскоезична белгийска преса

  • 16 юли 2011 13:43

  • 1930
  • 4
Гугъл изхвърли цялата френскоезична белгийска преса
©

Действието на Гугъл означава, че потребителите няма да получават резултати от тази група издания, когато търсят нещо по ключова дума.

Решението на световния интернет гигант е свързано с издадена съдебна заповед, резултат от жалба на изданията.

Редакциите съдиха няколко години Гугъл за това, че при предоставянето на своята новинарска услуга Гугъл Нюз използва материали, защитени от авторско право.

Компанията е решила да направи повече от това, което предвижда съдебното решение, като изобщо отстрани възможността съдържание от посочената група вестници - текстове, снимки и видео, да бъде откриваемо чрез нейните информационни системи.

Редакциите отново са крайно недоволни, защото приемат това като предимство за конкуренцията си. Основният проблем за тях е, че така чувствително ще намалее броят на посещенията в сайтовете на медиите, а следователно ще се понижат и цените на рекламните банери.

Изданията смятат да отнесат въпроса до органите по защита на конкуренцията, още повече, че съдържанието от сайтовете на медиите Ер Те Ел /RTL/, Ер Те Бе Еф /RTBF/ и Сет сюр сет /7sur7/ остава онлайн при търсене с Гугъл. От търсачката са изразили готовност за допълнително уреждане на въпроса, но ако решението бъде търсено по съдебен ред, ще бъдат необходими няколко години, докато се произнесат всички инстанции.

Последвайте канала на

1930 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гъгъл е машина за пари!

2012.03.05 | 19:28

2
Те направо да закриват гугъла, в последните 2-3 години не се намира нищо през тяхното дърво, хората и фирмите се научиха да си крият информацията, защото китайците каквото видат свястно го копират! В последно време освен пирамиди като хербалайф друго не можеш да откриеш! ВАЖНАТА ИНФОРМАЦИЯ ВЕЧЕ НЕ СЕ ТЪРСИ ПРЕЗ ТЪРСАЧКИТЕ! Те са само машини за пари! Използвайте специализираните форуми! 90% от информацията е в тях! Гугъл ЛЪЖЕ!
3

2014.08.23 | 22:36

4
Крайно време е да се даде отпор на крадците от гугъл! Видяха, че търсачката им вече не струва и почнаха да крадът на другите бизнеса!
SA

2012.03.05 | 19:28

3
duckduckgo.com отдавна смених гугъл
Илия

2012.03.01 | 11:30

1
И на запад имало големи тъпунгери.

Добави коментар

Водещи новини