Чужденците в Антверпен ще плащат 15 пъти повече от местните

  • 11 февруари 2013 10:51

  • 1199
  • 1
Чужденците в Антверпен ще плащат 15 пъти повече от местните
©

Партията Нов фламандски алианс (НФА), която спечели изборите в Антверпен, обмисля да повиши от 17 на 250 евро таксата за регистрация на чужденци в общината, съобщиха местните медии.

Министърът на вътрешните работи Жоел Милке коментира по този повод, че федералните власти ще проверят дали това не би било дискриминация, ако предложението бъде прието. В последните дни кметът на Антверпен Барт де Вейвер предизвика за пореден път полемика, след като настоя общинските служители, които обслужват гражданите на гишета, да не носят облекло, показващо сексуалната им ориентация. По неговите думи, ако даден служител е "хомосексуален мюсюлманин", гражданите не са длъжни да научават това.

НФА е известна с реториката си против чужденците в страната и тези позиции й спечелиха първо място в изборите от 2010 г. насам. Партията се обяви многократно за разделянето на Белгия на конфедерален принцип и за свеждането на правомощията на монархията до представителни функции. Политическите наблюдатели определят НФА като умерени, в сравнение с по-крайните националисти от Фламандски интерес (Влаамс беланг). Медиите днес съобщават, че в продължение на три години в ръководството на Фламандски интерес е бил внедрен информатор на Държавна сигурност, който е имал задачата да следи финансовите потоци към партията. Издигнат до поста съветник, информаторът се срещал редовно с представители на контраразузнаването, за да предава получената информация.

Последвайте канала на

БТА
1199 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.11 | 14:01

1
думата "ДИСКРИМИНАЦИЯ" се експлоатира и е абсолютно излишна, даже вредна в тази ситуация

Добави коментар

Водещи новини