И Германия пропищя от имиграцията от Югоизточна Европа

  • 04 февруари 2013 19:49

  • 6685
  • 24
И Германия пропищя от имиграцията от Югоизточна Европа
©

Имиграцията от Югоизточна Европа в Германия значително се увеличава през последните години и общините се мъчат да поемат този наплив. Сега германските градове внимателно следят проблема и може да поискат помощ от федералното правителство или дори от Европейския съюз, съобщава сп. "Шпигел", цитирано от БТА.

Германските градове са разтревожени от растящия брой румънци и българи, мигриращи в Германия през последните години.

"Социалният баланс и социалният мир са крайно застрашени", се казва във вътрешен документ на Германската асоциация на градовете. В него се отбелязва, че много имигранти от Югоизточна Европа се настаняват в градски райони, където вече има висока безработица. Посочва се, че проблеми с поемането на големия брой новодошли имат по-специално Берлин, Дортмунд, Дуисбург, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Офенбах. В някои градове имиграцията от България и Румъния се е увеличила шест пъти от 2006 г.

Особена тревога според документа буди фактът, че много от имигрантите от Югоизточна Европа са финансово нестабилни и недобре образовани, което прави буквално невъзможно за тях да си намерят работа, когато пристигнат в Германия.

Напливът от роми представлява особено тежко предизвикателство, като се има предвид, че те често заживеят в мизерни условия, се споменава още в документа.

Германските общини са изправени пред "значителни разходи в резултат на тази миграция на бедността". "Очакваме сериозна подкрепа от федералното правителство", каза за "Шпигел" Детлеф Шееле, който отговаря за социалната политика на Хамбург. Той също така призова проблемът да се разгледа тази седмица на среща на работна група, представляваща германските провинции.

Не само в Германия има тревога от увеличаването на имиграцията от България и Румъния. В документа на асоциацията се посочва, че градове в други европейски страни също изпитват затруднения да поемат имигрантите.

Последвайте канала на

6685 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
От 666 до всички роми.

2013.02.21 | 23:27

24
Уважаеми представители на мургавото обществено съсловие,ние българите никога не сме ви дали повод да се оплачете от нас.Храним ви , поим ви,плащаме ви социални от собствените си джобове....Сега дойде време да ви поискаме малка услуга в замяна на многото ни добрини.Както може да разберете от коментара ми по-долу ,часът на българското отмъщение удари.Ние,българите разполагаме с оръжие известно под кодовото име "Бай Мангал".Ще ви разкрия,обични мои роми,ромки и ромчета,че това велико и ужасно оръжие , което ще доведе до неминуем крах на западните култура и икономика , сте самите вие.Представете си една огромна страна населена единствено от вас и подобните на вас.Страна десетки пъти по - голяма и по - развита от най-смелите ви мечти.Това не е сън или илюзия,почитаеми роми,ромки и ромчета.Самата истина е.Тази страна се нарича Германия и ви принадлежи по право....вие само трябва да интегрирате местното население.Да го приобщите към културата на Цар Киро.... и тази страна ще стане ваша.Там ще живеете спокойни.А също така и вашите наследници.Ще си имате собствена столица- Берлин,която разбира се ще преименувате на Мангалистан в чест на великото българско оръжие "Бай Мангал" и на ромската експанзия в Германия.Затова,о ромски народе,събирай си нещата и отпътувай към своята Обетована Земя- Германия,която скоро ще се нарича Ромландия.Заселете се там и благоденствайте.А след това се отправете и към останалите западноевропейски държави,където ще се заселите отново .Покажете на света,че българите , които се грижеха за вас така добре, вече не са слаби.Покажете му силата на "Бай Мангал".С уважение:666
калашник

2013.02.21 | 23:26

23
братия роми/сигани/,в германия и в англия готват нови закони за нас,и скоро няма дда ни приемат на гости в тия страни.затова сега ви казвам,сега е момента да трьгнем натам.само ако знаете какви кофи за боклук имат там,и как хората ни интегрират,и как ни се радват,и само ни се усмихват и ни викат шайзе,шайзе.те и турците обичат.

2013.02.21 | 23:25

22
Виждате ли какво се случва, когато циганите започнат да тежат на други държави? На тях им се срива икономиката. Точно като нашата. Ако прехвърлим всичките цигани, нашите доходи ще се покачат и ще станем развита държава, а техните държави развиващи се. Виждате ли ги как хленчат, че бедняците са им в тежест?! Ами няма - ще скърцате със зъби и ще търпите, както ние търпиме! Време е за равновесия.
666

2013.02.05 | 23:45

6
Братче, и аз написах същото по - надолу ,само че под формата на шега.По принцип си абсолютно прав.Имам само една корекция-на западняците не им тежатбедняците а паразитите.Ако човек иде на там и си намери работа,даже да е най -нископлатената,никой няма да има нищо против него.Но циганите отиват там, за да просят , да крадат и да взимат социални помощи,без за нищо да допринасят за развитието на дадената държава.При това положение е нормално да не ги искат.
666

2013.02.21 | 23:25

21
Братя и сестри българи!!!Часът на възмездието удари.След векове през които западняците се гавриха с България,тя най - накрая е готова да нанесе ответният си удар...и той ще бъде унещожителен.Ние,гордите наследници на Аспарух и Крум,на Левски и Каравелов , на Вазов и Ботев създадохме оръжие от ново поколение,оръжие способно да унищожи икономиката на отколишните ни врагове -Великобритания ,Германия,Франция и т.н.Името на това съдбоносно оръжие , което щеп промени съдбините на България и ще я направи първа сред световните сили е...."Бай Мангал".С негова помощ ще сринем икономиката на развитите държави и ще отмъстим за нееднократно поруганата чест на отечеството ни.С помощта на " Бай Мангал" майка България отново ще пребъде.Мангалите ще залеят вражеските държави,ще просят и крадат по улиците на градовете им, ще издигат импровизираните си лагери в столиците им, ще заменят автомобилите им с каруци , ще унищожат цветните им метали и икономиката им.Ние просто трябва да се уверим че ,всяка от страните , които ни си присмиваха и потъпкваха е получила достатъчно от ромското ни оръжие.Нека мангалите напускат България с хиляди,нека се заселват по света и там да се плодят.Те са нашето отмъщение.Празнувайте ,родолюбиви българи.Ние ще си отмъстим:):):):):)
niki

2013.02.05 | 23:46

10
dano da se mahnat zavinagi mangalite ot balgariq
Европеец

2013.02.08 | 22:55

20
Това са предимна мангали нали ги защетавате сега си ги приемете а не ревете направете си ги Германци и си ги интегрирайте
кирил

2013.02.08 | 22:55

19
Добре че са мръсните и долни цигани да ходят да работят в чужбина че да пращат пари в България та да поддържат ,,силната'' българска икономика , ех да дойде това това време че всички цигани да си тръгнат от България доброволно че да видим тогава до къде ще стигнем. Кой ли ще ни работи в чистота кой ще върши мръсната работа... ама нейсе народ сме били прокълнат казват и прокълнат ще си останем защото слепи сме и по далеч от носа си не виждаме, обречени сме да мразим и мразени ще бъдем во веки веков и родината ни все ще бъде мразена и потъпквана от тези на които оповаваме . БЪЛГАРИЙО СЪБУДИ СЕ!!!

2013.02.06 | 12:02

18
Европа ни кара да изпълним тежката задача да ги интегрираме, за да не отидат в Европа при тях, за да си седят тука при нас! За Европа само един СРЕДЕН ПРЪСТ!
666

2013.02.06 | 12:01

17
Това отново беше шегичка.Пък ако Манго,Асан,Айшето и всички други я приемат на сериозно и се изнесат,толкова по -добре за нас.:):):)ouncerns
ina

2013.02.06 | 12:01

16
живея в Германия и е така, в нашия град има такъв българо-румънски квартал( който си е направо цигански) и дори направиха нов полицейски участък в квартала, защото е СТРАШНО, а е и гадно. Но искам да припомня, че точно от ЕС започнаха да натискат БГ да интегрира циганите. и не спираха да ни критикуват. Е сега видяха как се интегрира циганин! Никак! Защото те не искат да бъдат интегрирани.
(:

2013.02.06 | 12:01

15
Алооо ефропата, нали искате интиграция на ромитии биии !!!

Добави коментар

Водещи новини