В Германия осъдиха двама ислямисти

  • 25 януари 2013 21:52

  • 1152
  • 2
В Германия осъдиха двама ислямисти
©

Съд в Берлин днес осъди двама ислямисти, германец и австриец, съответно на девет и на шест години и девет месеца затвор за "принадлежност към терористична организация", съобщи АФП.

Юсуф О., на 27 години с германска националност и Максуд Л., на 23 г. с австрийска националност бяха заподозрени за връзки с Ал Кайда. Юсуф беше обвинен също, че е принадлежал към Германските муджахидини талибани. Съдът аргументира сериозните присъди с огромната опасност, която представляват двамата мъже. Обвиняемите запазиха мълчание през целия процес, продължил една година.

Според съда Юсуф напуснал Германия през май 2009 г. и отишъл в района на пакистанско-афганистанската граница, за да участва в джихад. Той участвал също в създаване на видеоматериали, предназначени за вербуване на нови членове или за подкрепа на ислямистката кауза. При това пътуване Максуд се запознал с Юсуф. По-късно двамата изпълнявали мисии в Европа в полза на Ал Кайда, като събирали пари, вербували нови членове или подготвяли терористични операции, посочи германският трибунал.

Последвайте канала на

БТА
1152 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.27 | 19:56

2
В ГЕРМАНИЯ НЕМА ЛАБАВО. ИМА НА КАКВО ДА СЕ НАУЧАТ НАШИТЕ МАГИСТРАТИ.

2013.01.27 | 17:46

1
прости мюсулманска СГАН е това.Те дори трябва да бъдат депортирани в афганистан в мизерията там да живеят тези паразити сред другите под човеци.

Добави коментар

Водещи новини